Recept
« Terug naar recepten
Petit-fourtjes
PT50M
Petit-fourtjes
Een heerlijk petit-fourtjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Petit-fourtjes te bereiden
Maak met behulp van de mixer een dikke créme van 75 gram boter,15 gram poedersuiker en de advokaat.Maak van150 gram poedersuiker en water en likeur een dik glazuur.Spuit met behulp van een spuitzak op elk bitterkoekje een bolletje créme.Doop 7 ervan in de witte glazuur en plaats ze op een rooster om de glazuur hard te laten worden.Voeg 1 druppel rode kleurstof aan de overige glazuur toe en doe het zelfde met nog 7 bitterkoejes.Voeg 1 eetlepel cacao en iets water toe en doop daarin de laatste 6 bitterkoekejes.Garneer met de rest van de glazuur en de garneeriddelen.
Barend zegt: