KookJij

Crumble met pruimen

Met kaneelijs en superlekker toetje.schaaltjes gemaakt ook lekker bij koffie of thee. In kleine
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 652 kCal energie
11 Gram eiwit
33 Gram vet
74 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Duitse blad Essen und Trinken van augustus 1997.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crumble met pruimen te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Schaal met 10 gram boter invetten en dan met 20 gram suiker en wat kaneel bestrooien.
  3. Pruimen wassen, halveren en ontpitten.
  4. Halve pruimen naast elkaar in de schaal leggen, bolle kant naar onder.
  5. Rest boter (160 gram) laten smelten.
  6. De rest van de suiker (110 gram), het bloem, de gemalen amandelen en de gesmolten boter door elkaar mengen zodat een krumelinge massa ontstaat. Als kruimels over de pruimen verdelen.
  7. In plm. 30 minuten knapperig bruin bakken.
  8. Poedersuiker erover en smullen maar.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Kan ook met pruimen uit blik of pot. Dan wel goed laten uitlekken.
In plaats van pruimen zijn peren of appels (in stukjes) ook erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst