Kan ook met pruimen uit blik of pot. Dan wel goed laten uitlekken.
In plaats van pruimen zijn peren of appels (in stukjes) ook erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Crumble met pruimen
PT20M
Crumble met pruimen
Met kaneelijs en superlekker toetje.schaaltjes gemaakt ook lekker bij koffie of thee. In kleine
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
652 kCal energie
11 Gram eiwit
33 Gram vet
74 Gram koolhydraten
11 Gram eiwit
33 Gram vet
74 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duitse blad Essen und Trinken van augustus 1997.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crumble met pruimen te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Schaal met 10 gram boter invetten en dan met 20 gram suiker en wat kaneel bestrooien.
- Pruimen wassen, halveren en ontpitten.
- Halve pruimen naast elkaar in de schaal leggen, bolle kant naar onder.
- Rest boter (160 gram) laten smelten.
- De rest van de suiker (110 gram), het bloem, de gemalen amandelen en de gesmolten boter door elkaar mengen zodat een krumelinge massa ontstaat. Als kruimels over de pruimen verdelen.
- In plm. 30 minuten knapperig bruin bakken.
- Poedersuiker erover en smullen maar.