Recept
« Terug naar recepten
Pho Ga (Vietnamese Kippensoep met Rijstvermicelli)
PT190M
Pho Ga (Vietnamese Kippensoep met Rijstvermicelli)
Pho van kip of van rundvlees is zo'n beetje het alledaagse eten in Vietnam. Belangrijk is de smaakconcentratie van de bouillon.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
190 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pho Ga (Vietnamese Kippensoep met Rijstvermicelli) te bereiden
- Snijd de kippenborsten vrij van het karkas en houd apart. De rest van de stukken kip met een hakmes in stukjes hakken van ±4 cm.
- Leg de stukken ui en gember (die NIET zijn geschild) op een bakplaat en zet dat in de oven met de grill aan op 10 cm afstand. Laat de grill 15 minuten zijn gang gaan en draai de ui en gember zo nu en dan even om.
- Na de 15 minuten ui en gember schillen en ontdoen van zwarte plekken en in kleinere stukken snijden.
- Vul een grote pan met 2 liter water en breng aan de kook.
- Doe de stukken kip er in met hun stuk gehakte karkas. Er moet zo veel mogelijk merg (dus bot) worden blootgesteld) en laat even 5 minuten koken.
- Gooi dit door een zeef en verwijder al het schuim en was de pan goed om. Vul opnieuw met 3 l water en breng weer aan de kook.
- Dan de kip er weer in (nu ook de borsten) met de ui, gember en alle andere ingredienten (maar niet de ingredienten die we later zelf in de soep gaan doen) en weer aan de kook brengen.
- Zet vuur laag en laat het geheel 20 minuten sudderen met een deksel schuin op de pan.
- Nu de kippenborsten uit de pan halen, laten afkoelen en in kleine sliertjes verdelen.
- De soep laten doorkoken en elke 20 minuten ontschuimen met een schuimspaan. Dit houden we 100 minuten vol.
- Maak de smaak af met vissaus en bruine basterdsuiker.
- We gooien het geheel door de zeef en vangen de bouillon weer op en "redden" zoveel mogelijk kippenvlees, dat we weer klein maken.
- De rijstvermicelli is intussen gegaard volgens voorschrift.
- We verdelen de bouillon over koppen, verdelen de vermicelli en taugé en kip over de koppen bouillon en brengen op smaak met de hoisin, sriracha enz.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Het lekkerst hierbij is een kop jasmijn thee.
Bobby zegt: