Recept
« Terug naar recepten
Piendan Serani
PT120M
Piendan Serani
Een heerlijk piendan serani recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piendan Serani te bereiden
1).Maak een mix van 10 cc limoensap, 30 cc water en 5 cc zeezout en wrijf daarmee de kippendijen in.
2).Doe de ingrediënten voor de boemboe in de blender en draai er een gladde homogene boemboe van.
3).Verhit de olie in een wok cq wadjan en fruit daarin aan de boemboe tot de boemboe enorm gaat geuren. (3 - 5 minuten)
4).In de olie-boemboe mix de kippendijen een voor een een kleurtje geven rondom.
5).Dan 250 cc bouillon er bij gieten en met de sereh, salam en purut daarin de kip een uur lang stoven. Wel een deksel er op doen.
6).Als de kip gaar is,haal de dijen dan uit de wadjan en zet ze warm apart.
7).Het achterblijvende vocht met de 10 cc extra limoensap inkoken tot de vloeistof gaat indikken.
2).Doe de ingrediënten voor de boemboe in de blender en draai er een gladde homogene boemboe van.
3).Verhit de olie in een wok cq wadjan en fruit daarin aan de boemboe tot de boemboe enorm gaat geuren. (3 - 5 minuten)
4).In de olie-boemboe mix de kippendijen een voor een een kleurtje geven rondom.
5).Dan 250 cc bouillon er bij gieten en met de sereh, salam en purut daarin de kip een uur lang stoven. Wel een deksel er op doen.
6).Als de kip gaar is,haal de dijen dan uit de wadjan en zet ze warm apart.
7).Het achterblijvende vocht met de 10 cc extra limoensap inkoken tot de vloeistof gaat indikken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op met rijst en bv een tomaten-ketimun salade + saus.