Recept
« Terug naar recepten
Pieten Cakejes
PT40M
Pieten Cakejes
Een heerlijk pieten cakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koopmans
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pieten Cakejes te bereiden
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175°C
Volg de aanwijzingen op de Shaker maar gebruik fruitmelk ‘banaan’ in plaats van gewone melk en bak de cakejes. Laat ze in de vormpjes afkoelen.
Maak de vormpjes voorzichtig los. Snijd een kapje van de cakejes. Roer de slagroom glad met cacao, slagroomversteviger en vanillesuiker en klop het stijf. Schep de room in een spuitzak en spuit op elk cakebodempje een toef chocoladeroom. Bestrijk de cakekapjes met room en bestrooi ze met wat Confetti. Zet ze op de cakebodempjes met chocoladeroom.
Elektrische oven: 175°C
Volg de aanwijzingen op de Shaker maar gebruik fruitmelk ‘banaan’ in plaats van gewone melk en bak de cakejes. Laat ze in de vormpjes afkoelen.
Maak de vormpjes voorzichtig los. Snijd een kapje van de cakejes. Roer de slagroom glad met cacao, slagroomversteviger en vanillesuiker en klop het stijf. Schep de room in een spuitzak en spuit op elk cakebodempje een toef chocoladeroom. Bestrijk de cakekapjes met room en bestrooi ze met wat Confetti. Zet ze op de cakebodempjes met chocoladeroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lily71 zegt:
joanie-xxx- zegt:
ik en mij nichie moeten de toetjes verzorgen bij een etentje, dit zal wel eens kunnen:p