KookJij

Pikant-zoete pruimenketchup

Een heerlijk pikant-zoete pruimenketchup recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: - personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Smulweb: Ula
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikant-zoete pruimenketchup te bereiden

Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui tot deze zacht maar niet bruin wordt.
Voeg de peper-, koriander- en pimentkorrels en het kaneelstokje toe en laat alles even zachtjes meebakken.
Schenk er nu, onder voortdurend roeren, de ahornsiroop bij en laat alles iets inkoken, blijf roeren.
Voeg nu alle overige ingrediënten, behalve de wasabipasta,toe,zet het deksel op de pan en laat op een laag vuur gedurende 30 minuten inkoken onder zeer regelmatig roeren.
Verwijder het kaneelstokje en roer er de wasabipasta door, pureer alles goed met de staafmixer.
Proef en breng zonodig verder op smaak met wat azijn, wasabipasta en zout.
Passeer de ketchup door de zeef en doe over in de brandschone potten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerrit

Gerrit zegt:
Lijkt me mooi om te maken, maar wat is wasabipasta.:p:p


Google maar eens:
Pikante Japanse mierikswortel; serveer apart, of roer een beetje door de sojasaus.

De wasabi pasta bevat échte wasabi wortel. Wasabi is de Japanse versie van mierikswortel en wordt voornamelijk gebruikt bij sushi en in salade dressings.

Redactie KookJij