Recept
« Terug naar recepten
Pikante poulet
PT90M
Pikante poulet
Een heerlijk pikante poulet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante poulet te bereiden
Bak de poulet bruin in wat boter.
Bak de champignons in een aparte pan.
Haal ze daarna uit de pan en zet ze even apart.
Bewaar het vocht.
Kook de zilveruitjes 3 keer met steeds schoon water.
Zilveruitjes, rozijnen, tomatenketchup, laurierblaadjes, bruine suiker, paprikapoeder, ketjap en het vocht van de champignons toevoegen aan het vlees totdat het vlees bijna onder staat (anders eventueel nog wat bouillon toevoegen).
1 uur gaar laten stoven.
Champignons toevoegen.
Laurierblad verwijderen en saus binden met wat maizena.
Serveren met stokbrood en perzik.
Bak de champignons in een aparte pan.
Haal ze daarna uit de pan en zet ze even apart.
Bewaar het vocht.
Kook de zilveruitjes 3 keer met steeds schoon water.
Zilveruitjes, rozijnen, tomatenketchup, laurierblaadjes, bruine suiker, paprikapoeder, ketjap en het vocht van de champignons toevoegen aan het vlees totdat het vlees bijna onder staat (anders eventueel nog wat bouillon toevoegen).
1 uur gaar laten stoven.
Champignons toevoegen.
Laurierblad verwijderen en saus binden met wat maizena.
Serveren met stokbrood en perzik.
bertal zegt:
Wat één leuke reactie, veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert