Recept
« Terug naar recepten
Pikante soep met groente-julienne
PT15M
Pikante soep met groente-julienne
Een heerlijk pikante soep met groente-julienne recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante soep met groente-julienne te bereiden
1. Maak de groenten schoon. Snij de komkommer en de courgette in fijne reepjes, de prei en de uien in ringetjes. Spoel de pepertjes, verwijder zorgvuldig de pitjes en snipper ze dan fijn.
2. Stoof de komkommer, de courgette, de prei en de uitjes een paar minuten aan in de warme olijfolie.
3. Doe er de pepertjes, het kruidentuiltje en de bouillon bij. Breng aan de kook. Laat 3 tot 5 minuten zacht koken, of tot de groenten beetgaar zijn.
4. Neem het kruidentuiltje weg. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer goed heet.
2. Stoof de komkommer, de courgette, de prei en de uitjes een paar minuten aan in de warme olijfolie.
3. Doe er de pepertjes, het kruidentuiltje en de bouillon bij. Breng aan de kook. Laat 3 tot 5 minuten zacht koken, of tot de groenten beetgaar zijn.
4. Neem het kruidentuiltje weg. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer goed heet.