Recept
« Terug naar recepten
Pikante thaise pepersaus
PT5M
Pikante thaise pepersaus
Deze thaise sambal moet je echt proberen!
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen ( Vomar)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante thaise pepersaus te bereiden
- Meng 200 gram fijngehakte rode peper met 150 ml (witte) balsamicoazijn, 4 geperste tenen knoflook en 1 theelepel zout.
- Laat dit mengsel circa 1/2 dag staan.
- Verhit een pan en voeg het peper mengsel en 1-2 theelepels rietsuiker toe.
- Breng aan de kook en laat afkoelen en pureer met een staafmixer tot een saus.
- Wrijf de saus eventueel door een fijne zeef.
- Vul een schone pot met de saus en bewaar in de koelkast.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Deze sambal moet je proberen bij een broodje shoarma
Harry Löhr zegt: