Recept
« Terug naar recepten
Pikelets
PT30M
Pikelets
Een heerlijk pikelets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Michel Roux Jr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikelets te bereiden
Zeef het bakmeel met de suiker boven een kom. Klop er het ei en net genoeg melk door om een dik en glad beslag te maken. Laat de boter smelten, voeg de azijn en de dubbelkoolzure soda toe en schep door het beslag. Laat een paar lepels beslag in een hete, licht met olie ingevette koekenpan glijden gebruik desgewenst open ringvormen als u perfecte rondjes wenst. Laat ze bakken tot er belletjes op de bovenkant verschijnen en de onderkanten bruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant. Ga zo door tot het beslag op is. Bewaar de pikelets in de koelkast en rooster ze wanneer u ze wilt eten. Eet ze anders onmiddellijk na het bakken.
U kunt pikelet met peltbloem of ongebleekt steengemalen meel maken dit levert een goede portie koolhydraten op, maar is iets zwaarder te eten.
U kunt pikelet met peltbloem of ongebleekt steengemalen meel maken dit levert een goede portie koolhydraten op, maar is iets zwaarder te eten.
Ome bert zegt: