Recept
« Terug naar recepten
Pindaijs(lie)
PT15M
Pindaijs(lie)
Een heerlijk pindaijs(lie) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
patricia
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pindaijs(lie) te bereiden
Doe de pot pindakaas in de mengkom,
voeg de suiker toe en roer dit door met de garde.
Voeg dan langzaam de koffiemelk toe en roer goed tot een emulgaan geheel.
Dan heel langzaam de melk erbij doen scheutje voor scheutje,
hoe langzamer je het doet hoe beter en de het niet met een mixer want dan is er teveel schuimvorming en komt het ijs niet ten goede.
Als alle melk is toegevoegd dan het pakje slagroom toevoegen en nogmaals even doorroeren maar niet te lang want ook dan volgt er schuimvorming. Wanneer je de slagroom niet meer ziet is hij eigenlijk goed.
Schenk de vloeistof nu in de bekertjes en zet maar in de vriezer na een paar uurtjes is de lie klaar.
voeg de suiker toe en roer dit door met de garde.
Voeg dan langzaam de koffiemelk toe en roer goed tot een emulgaan geheel.
Dan heel langzaam de melk erbij doen scheutje voor scheutje,
hoe langzamer je het doet hoe beter en de het niet met een mixer want dan is er teveel schuimvorming en komt het ijs niet ten goede.
Als alle melk is toegevoegd dan het pakje slagroom toevoegen en nogmaals even doorroeren maar niet te lang want ook dan volgt er schuimvorming. Wanneer je de slagroom niet meer ziet is hij eigenlijk goed.
Schenk de vloeistof nu in de bekertjes en zet maar in de vriezer na een paar uurtjes is de lie klaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
maurits zegt:
helene zegt:
aziz zegt:
lie zegt:
Alvast bedankt:D
Tamara zegt: