Recept
« Terug naar recepten
Pittig ei in glas
PT20M
Pittig ei in glas
Een heerlijk pittig ei in glas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
eating.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig ei in glas te bereiden
Snijd het brood in repen van ongeveer 1 cm breed en 6 à 7 cm lang.
Prik de eieren in met een eierprikker.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje zout.
Kook de eieren in 5 tot 6 minuten gaar en schrik ze onmiddellijk onder koud stromend water.
Smelt ondertussen de boter in een pan en leg hierin de broodstaafjes wanneer de boter schuimig is. Laat ze mooi goudbruin kleuren en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pel de eieren en doe ze in een schaal.
Gebruik een keukenschaar om ze in stukken te snijden en verdeel de eieren vervolgens over 4 glazen potjes.
Bestrooi ze met een weinig cayennepeper, zwarte peper, zeezout en gesnipperde bieslook.
Serveer de eieren met de broodstaafjes.
Prik de eieren in met een eierprikker.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje zout.
Kook de eieren in 5 tot 6 minuten gaar en schrik ze onmiddellijk onder koud stromend water.
Smelt ondertussen de boter in een pan en leg hierin de broodstaafjes wanneer de boter schuimig is. Laat ze mooi goudbruin kleuren en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pel de eieren en doe ze in een schaal.
Gebruik een keukenschaar om ze in stukken te snijden en verdeel de eieren vervolgens over 4 glazen potjes.
Bestrooi ze met een weinig cayennepeper, zwarte peper, zeezout en gesnipperde bieslook.
Serveer de eieren met de broodstaafjes.