Recept
« Terug naar recepten
Pittig varkensvlees met ananas
PT45M
Pittig varkensvlees met ananas
Een heerlijk pittig varkensvlees met ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Een hele oude ditjes en datjes van Bas v.h. Heijden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig varkensvlees met ananas te bereiden
Meng zout, cayennepeper en ketjap door elkaar.
Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi die met het mengsel, schep goed om.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene gedeelte in smalle ringen.
Laat de ananas uitlekken boven een kommetje.
Roer een sausje van de chilisaus, ketjap, maïzena, gember en 3 eetlepels van het ananassap.
Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees rondom bruin. Voeg de ui, paprika en champignons toe en roerbak alles ca. 6 minuten. Roer het sausje erdoor en breng het geheel zachtjes aan de kook. Zet ondertussen het water voor de rijst op en kook die volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar of naar eigen inzicht. Roer de preiringen en ananasstukjes door het gerecht en laat het geheel al, af en toe omscheppend, goed heet worden.
Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi die met het mengsel, schep goed om.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene gedeelte in smalle ringen.
Laat de ananas uitlekken boven een kommetje.
Roer een sausje van de chilisaus, ketjap, maïzena, gember en 3 eetlepels van het ananassap.
Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees rondom bruin. Voeg de ui, paprika en champignons toe en roerbak alles ca. 6 minuten. Roer het sausje erdoor en breng het geheel zachtjes aan de kook. Zet ondertussen het water voor de rijst op en kook die volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar of naar eigen inzicht. Roer de preiringen en ananasstukjes door het gerecht en laat het geheel al, af en toe omscheppend, goed heet worden.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Na vele jaren heb ik dit weer eens gemaakt en het was/is verrukkelijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Anna zegt:
Groetjes en een fijn weekend,
Anna.
slaatje zegt: