KookJij

Sperziebonen met kipfilet en paprika

Een lekkere maaltijd uit de wok. Beetgare sperziebonen met blokjes kipfilet en knapperige papikareepjes, beetje Aziatisch gekruid
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Low Carb - Hoofdgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sperziebonen met kipfilet en paprika te bereiden

  1. Maak de sperziebonen schoon. Snij ze eventueel in stukken. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout (plm. 5 - 7 minuten). Laat de sperziebonen goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snij de paprika in stukken.
  4.  Verhit de olie in de wok. Bak hierin de kipblokjes op een hoge warmtebron snel romdom bruin. Kruid de kip met peper en zout.
  5. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee tot glazig. Steeds omscheppen. Bak ook de sambal even mee.
  6. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak even mee tot de bonen
    warm zijn en de kip gaar.  De paprika moet knapperig blijven.
  7. Maak op smaak met ketjap manis, chilisaus en een scheutje maggi-aroma.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze speziebonenschotel heb ik gemaakt voor mijn nichtjes die heel graag slank willen blijven. De sperziebonen vielen heel erg in de smaak.
Wij eten hier graag aardappelpuree bij, met rijst ook erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst