Recept
« Terug naar recepten
Pittige boerenkool met spek en worst
PT30M
Pittige boerenkool met spek en worst
Een heerlijk pittige boerenkool met spek en worst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige boerenkool met spek en worst te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze gaar in 15 tot 20 min.
Laat de boerenkool ontdooien volgens de verpakking.
Bij verse boerenkool schoonmaken, opzetten met voldoende water en aan de kook brengen, temperatuur lager zetten evt.zout toevoegen en met de deksel op de pan gaar smoren.
Rookworst volgens aanwijzing warm maken.
Ui schoonmaken en grof snijden.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
Margarine in de pan verhitten tot bijna de belletjes weg zijn, ui en knoflook in de pan doen en lekker laten fruiten (zorg dat de knoflook niet verbrandt) ± 4 min. chilipoeder en koriander toevoegen.
Ondertussen aardappels afgieten en droogstomen.
Boerenkool in de vergiet doen zodat deze goed kan uitlekken.
Boerenkool beetje bij beetje in de pan bij het uimengsel voegen en doorbakken.
Aardappels door een pureeknijper doen en toevoegen bij de boerenkool.
Doe dit ook beetje bij beetje zodat je kunt zien hoeveel erbij moet en er niet teveel aardappel inzit.
Maak op smaak met niet teveel peper en zout uit de molen.
Ontbijtspek tussen 2 velletjes keukenpapier leggen en in de magnetron gedurende ± 2 min. op 900 watt laten bakken(dit ook naar eigen keuze).
Maak de borden warm en leg er een ingevette ring op zodat je deze kan vullen met de boerenkoolstamp.
Leg op ieder hoopje boerenkoolstamp een paar plakjes worst en de uitgebakken spekjes.
Strooi er wat gebakken uitjes over.
Geef de rest van de worst er los bij met evt.mosterd.
Laat de boerenkool ontdooien volgens de verpakking.
Bij verse boerenkool schoonmaken, opzetten met voldoende water en aan de kook brengen, temperatuur lager zetten evt.zout toevoegen en met de deksel op de pan gaar smoren.
Rookworst volgens aanwijzing warm maken.
Ui schoonmaken en grof snijden.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
Margarine in de pan verhitten tot bijna de belletjes weg zijn, ui en knoflook in de pan doen en lekker laten fruiten (zorg dat de knoflook niet verbrandt) ± 4 min. chilipoeder en koriander toevoegen.
Ondertussen aardappels afgieten en droogstomen.
Boerenkool in de vergiet doen zodat deze goed kan uitlekken.
Boerenkool beetje bij beetje in de pan bij het uimengsel voegen en doorbakken.
Aardappels door een pureeknijper doen en toevoegen bij de boerenkool.
Doe dit ook beetje bij beetje zodat je kunt zien hoeveel erbij moet en er niet teveel aardappel inzit.
Maak op smaak met niet teveel peper en zout uit de molen.
Ontbijtspek tussen 2 velletjes keukenpapier leggen en in de magnetron gedurende ± 2 min. op 900 watt laten bakken(dit ook naar eigen keuze).
Maak de borden warm en leg er een ingevette ring op zodat je deze kan vullen met de boerenkoolstamp.
Leg op ieder hoopje boerenkoolstamp een paar plakjes worst en de uitgebakken spekjes.
Strooi er wat gebakken uitjes over.
Geef de rest van de worst er los bij met evt.mosterd.