KookJij

Pittige bruine bonensoep met chorizo

De zomer vertrekt en de hersft komt naderbij. Tijd voor een lekkere maaltijdsoep met chorizo, spekjes en veel groenten. Door de chorizo wordt de soep lekker pittig. Behalve de chorizo en de spekjes is er verder geen vet toegevoegd aan deze soep.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige bruine bonensoep met chorizo te bereiden

  1. Bak de spekreepjes en de stukjes chorizo samen ongeveer 5 minuten al omscheppend in een droge soeppan. Schep de uisnippers erdoor en bak deze even mee. Voeg de overige groenten toe en bak deze ook even mee.
  2. Spoel de bruine bonen af in een vergiet en meng de bruine bonen door de groenten in de soeppan. Voeg de verkruimelde bouillontabletten toe + zoveel water dat de bruine bonen plm. 5 centimeter onderstaan. Voeg de laurierblaadjes en de tijm hieraan toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes koken. Maak de soep op smaak met paprikapoeder, azijn en suiker.
  3. Druk met een aardappelstamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is.
  4. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De soep is de tweede dag nog lekkerder. Lekker met stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst