Recept
« Terug naar recepten
Pittige jam van pompoen en abrikoos
PT50M
Pittige jam van pompoen en abrikoos
Een heerlijk pittige jam van pompoen en abrikoos recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
erna vanderhaeghen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
geen idee personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige jam van pompoen en abrikoos te bereiden
Laat de abrikozen een nacht weken. Schil de pompoen, ontdoe van pitten en snij in dobbelstenen. Laat de abrikozen uitlekken en snij in dobbelstenen.
Doe pompoen, abrikozen en suiker samen met het citroen- en sinaasappelsap in een grote pan.
Snij de vanillestokken overlangs door en voeg ze toe. Laat alles 40 min. pruttelen op een zacht vuur en roer regelmatig.
Verwijder de vanillestokken en doe de jam in schoongemaakte glazen potten. Laat afkoelen en sluit hermetisch.
Doe pompoen, abrikozen en suiker samen met het citroen- en sinaasappelsap in een grote pan.
Snij de vanillestokken overlangs door en voeg ze toe. Laat alles 40 min. pruttelen op een zacht vuur en roer regelmatig.
Verwijder de vanillestokken en doe de jam in schoongemaakte glazen potten. Laat afkoelen en sluit hermetisch.
bengel6300 zegt: