Recept
« Terug naar recepten
Pittige maïskoekjes
PT20M
Pittige maïskoekjes
Een heerlijk pittige maïskoekjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kook Ook Vegetarisch - S. Ferwerda 080313
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige maïskoekjes te bereiden
Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel zout, het ei en de melk tot een glad beslag.
Roer de maïskorrels, kruiden met enkele druppels tabasco en peper naar smaak erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep er 3 bergjes beslag in.
Bak de pannenkoekjes tot de bovenkant bijna droog is.
Keer ze en bak de andere kant goudbruin.
Houd de maïskoekjes warm op een bord in een warme oven (100°C) en bak op dezelfde manier nog 9 pannenkoekjes.
Serveer de maïspannenkoekjes op borden met een dip van blokjes tomaat, fijngehakte rode peper, gesnipperde rode ui, verse koriander en limoensap.
Roer de maïskorrels, kruiden met enkele druppels tabasco en peper naar smaak erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep er 3 bergjes beslag in.
Bak de pannenkoekjes tot de bovenkant bijna droog is.
Keer ze en bak de andere kant goudbruin.
Houd de maïskoekjes warm op een bord in een warme oven (100°C) en bak op dezelfde manier nog 9 pannenkoekjes.
Serveer de maïspannenkoekjes op borden met een dip van blokjes tomaat, fijngehakte rode peper, gesnipperde rode ui, verse koriander en limoensap.