Recept
« Terug naar recepten
Pittige notenmelange
PT15M
Pittige notenmelange
Een heerlijk pittige notenmelange recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige notenmelange te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 °C (maar gerecht kan ook in wok bereid worden). In kom notenmelange mengen met olie, paprikapoeder, cayennepeper en beetje zeezout. Notenmengsel op bakplaat uitspreiden en in midden van oven enkele minuten roosteren, tot noten lichtbruin kleuren. Geen oven? Notenmengsel dan in droge wok in 2-3 min. lichtbruin roosteren, noten regelmatig omschudden of omscheppen met houten spatel. Notenmelange uit oven of wok nemen en overdoen in schaaltje. Iets laten afkoelen voor serveren.
Tip: Ook lekker met macadamianoten. Voeg eventueel nog wat andere specerijen toe, zoals komijnpoeder of gedroogde oregano of vervang de cayennepeper door nog scherpere chilipeper
Tip: Ook lekker met macadamianoten. Voeg eventueel nog wat andere specerijen toe, zoals komijnpoeder of gedroogde oregano of vervang de cayennepeper door nog scherpere chilipeper