Recept
« Terug naar recepten
Kip op het bierblik
PT90M
Kip op het bierblik
Kip, het is een heerlijk stukje vlees. Met dit recept geef je een heerlijke twist aan het vlees. Daar er veel verschillende soorten bier zijn kan je hier lekker mee variëren.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip op het bierblik te bereiden
Barbecue of oven verhitten op 200°C.
Stamp het venkel- en komijnzaad in een vijzel en meng ze met de overige kruiden. Meng dit met ± 3 eetlepels olijfolie tot het een mooie pasta wordt. Wrijf met je vingers de binnenkant in van de kip en doe vervolgens de buitenkant. Probeer alle plekken van de kip te raken.
Open het blik bier en drink deze voor de helft leeg, of gooi de helft weg. Doe vervolgens het blik in de kip met de opening aan de binnenkant van de kip.
Zet de kip vervolgens in de oven/barbecue en braad deze ± 90 minuten. De kip moet krokant en goudbruin zijn.
Als hij klaar is, trek voorzichtig het blik uit de kip en genieten maar!!
Stamp het venkel- en komijnzaad in een vijzel en meng ze met de overige kruiden. Meng dit met ± 3 eetlepels olijfolie tot het een mooie pasta wordt. Wrijf met je vingers de binnenkant in van de kip en doe vervolgens de buitenkant. Probeer alle plekken van de kip te raken.
Open het blik bier en drink deze voor de helft leeg, of gooi de helft weg. Doe vervolgens het blik in de kip met de opening aan de binnenkant van de kip.
Zet de kip vervolgens in de oven/barbecue en braad deze ± 90 minuten. De kip moet krokant en goudbruin zijn.
Als hij klaar is, trek voorzichtig het blik uit de kip en genieten maar!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
petra zegt:
hns zegt:
Liske zegt:
derbyke zegt: