Recept
« Terug naar recepten
Pittig,zachte salade
PT30M
Pittig,zachte salade
Een heerlijk pittig,zachte salade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittig,zachte salade te bereiden
Maak de sla schoon en scheur de bladeren in stukken.Was de sla en lat ze goed uitlekken en sla ze droog.Kook de eieren 6 min. zodat ze nog half hard zijn.Laat ze schrikken en pel ze en laat ze afkoelen.Snijd de korstjes van het brood en wrijf het brood goed in met de doorgesneden teentjes knoflook en snijd ze in blokjes.Bak de blokjes brood in de olie goudgeel en laat ze uitlekken op keukenpapier.Dep de ansjovisfilets met keukenpapier en snijd ze in de lengte doormidden.Snijd de kaas in blokjes.Klop de mosterd,azijn,olie,peper en zout door elkaar en meng de dressing door de sla.Snijd de eieren doormidden en leg ze op de sla.Leg daarop de ansjovisfilets en de blokjes kaas en bestrooi alles met de blokjes brood.
Lekker met een geroost sneetje toast.
Lekker met een geroost sneetje toast.