KookJij

Pizza Carbonara

Eens wat anders dan de spaghetti klassieker!
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza Carbonara te bereiden

  1. Rol de pizzebodem uit op een met bakpapier beklede oven plaat.
  2. Scheid de eidooiers van het eiwit en klop de eiwitten met het bakje philadelphia tot een samenhangende massa.
  3. Verdeel dit over de pizzabodem, bak de uien tot ze glazig zijn, snijd de bacon in plakjes en bak kort tot ze gaan krullen.
  4. Verdeel de vermicelli over de pizzabodem, verdeel de uien daarover en bestrooi met oregano strooi of beleg met de mozzarella leg de bacon erop.
  5. Nu heb je een keus: zieke ouderen en kinderen kunnen niet goed teggen rauwe eidooiers dus je kan nu kiezen om de 4 ei dooiers erop te leggen voordat ze de oven ingaan zodat ze stollen ofwel doe je het als de pizza uit de oven komt, door de hitte stollen de dooiers dan een beetje. Afbakken in een voorverwarmde oven van 220C tot de kaas bubbelt (ongeveer 20 minuten).
  6. Bestrooi met versgemalen zeezout en versgemalen peper.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Als je ervan houdt kan je natuurlijk de pizza serveren met rucolasla erover ofwel je doet wat champignons erover voor hij de oven in gaat.
Je kan de vermicelli ook vervangen door spaghetti maar ik persoonlijk vind dit te machtig, maar ieder zijn keus!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst