Recept
« Terug naar recepten
Pizza met rabarber
PT40M
Pizza met rabarber
Een heerlijk pizza met rabarber recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza met rabarber te bereiden
- Verwijder de draden van de rabarberstengels en snijd ze in stukken van 2 cm. Doe ze in een pot en voeg een bodempje water toe. Voeg er 3 el suiker en het citroensap aan toe. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuur garen. Let erop dat de stukjes rabarber behouden blijven. Giet af.
- Meng in een slakom het amandelpoeder, de zacht geworden boter, het opgeklopte ei en de lichtbruine suiker. Blijf mengen tot het deeg glad is. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg het pizzadeeg open op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Leg de bereiding met de amandelen en de stukjes rabarber erbovenop. Bestrooi met pistachenoten. Vouw de randen van het deeg om, zodat de bereiding niet uitloopt in de oven. Plaats in de oven gedurende 20 minuten. Verdeel de aardbeien over de taart wanneer deze uit de oven komt en bestrooi met poedersuiker.