Recept
« Terug naar recepten
Pizza met snijbiet en geitenkaas
PT280M
Pizza met snijbiet en geitenkaas
Een heerlijk pizza met snijbiet en geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pizza met snijbiet en geitenkaas te bereiden
Los de verkruimelde gist op in het lauwe water. Zeef de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het bloemhoopje. Schenk er het gistpapje in. Kneed goed door. Voeg er de olijfolie aan toe. Kneed 10 minuten door, tot het deeg elastisch is. Verdeel het in bolletjes van 125g. Laat ze, afgedekt met een lichtjes vochtige keukenhanddoek, ten minste 3 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op minimaal 250°C. Rol op een met bloem bestoven werkvlak en met een met bloem bestoven deegrol de bolletjes zo dun mogelijk uit. Maak een opstaand boordje door het deeg op een centimeter van de rand stevig met de vingertoppen in te drukken.
Spoel de snijbiet. Verwijder de harde nerven. Stoof de blaadjes 3 minuten in een likje olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Snij de cilinderkaasjes in plakjes.
Verdeel de snijbiet en de kaas over de pizza's. Strooi er de pijnboompitten bij. Besprenkel lichtjes met olijfolie.
Bak de pizza's 3 tot 5 minuten onderaan in de oven.
Serveer warm of lauw.
Verwarm de oven voor op minimaal 250°C. Rol op een met bloem bestoven werkvlak en met een met bloem bestoven deegrol de bolletjes zo dun mogelijk uit. Maak een opstaand boordje door het deeg op een centimeter van de rand stevig met de vingertoppen in te drukken.
Spoel de snijbiet. Verwijder de harde nerven. Stoof de blaadjes 3 minuten in een likje olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Snij de cilinderkaasjes in plakjes.
Verdeel de snijbiet en de kaas over de pizza's. Strooi er de pijnboompitten bij. Besprenkel lichtjes met olijfolie.
Bak de pizza's 3 tot 5 minuten onderaan in de oven.
Serveer warm of lauw.