KookJij

Pizza met snijbiet en geitenkaas

Een heerlijk pizza met snijbiet en geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 280 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle pizza & pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizza met snijbiet en geitenkaas te bereiden

Los de verkruimelde gist op in het lauwe water. Zeef de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het bloemhoopje. Schenk er het gistpapje in. Kneed goed door. Voeg er de olijfolie aan toe. Kneed 10 minuten door, tot het deeg elastisch is. Verdeel het in bolletjes van 125g. Laat ze, afgedekt met een lichtjes vochtige keukenhanddoek, ten minste 3 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op minimaal 250°C. Rol op een met bloem bestoven werkvlak en met een met bloem bestoven deegrol de bolletjes zo dun mogelijk uit. Maak een opstaand boordje door het deeg op een centimeter van de rand stevig met de vingertoppen in te drukken.
Spoel de snijbiet. Verwijder de harde nerven. Stoof de blaadjes 3 minuten in een likje olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Snij de cilinderkaasjes in plakjes.
Verdeel de snijbiet en de kaas over de pizza's. Strooi er de pijnboompitten bij. Besprenkel lichtjes met olijfolie.
Bak de pizza's 3 tot 5 minuten onderaan in de oven.
Serveer warm of lauw.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst