Recept
« Terug naar recepten
Pompelmoes uit de oven
PT15M
Pompelmoes uit de oven
Een heerlijk pompelmoes uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
paule neyrat
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompelmoes uit de oven te bereiden
Snij de pompelmoezen in de breedte doormidden.
Snij met een speciaal pompelmoesmes of met een klein kartelmes het vruchtvlees los van de vliesjes en haal al het vruchtvlees uit de schil.
Haal het vruchtvlees uit de halve pompelmoes en doe het in een kop. Zorg dat alle witte vliezen en draadjes verwijderd zijn. Leg de uitgeholde helften opzij.
Doe de cognac in de kop bij het vruchtvlees. Meng goed
Zet de oven op de grillstand.
Snij de vanillepeul in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in de kop. Roer tot de vanille goed vermengd is met de pompelmoes.
Doe het geparfumeerde vruchtvlees terug in de lege pompelmoeshelften en zet die in een schotel.
Zet de schotel in de oven en laat 8 minuten gratineren. Dien heet op.
Snij met een speciaal pompelmoesmes of met een klein kartelmes het vruchtvlees los van de vliesjes en haal al het vruchtvlees uit de schil.
Haal het vruchtvlees uit de halve pompelmoes en doe het in een kop. Zorg dat alle witte vliezen en draadjes verwijderd zijn. Leg de uitgeholde helften opzij.
Doe de cognac in de kop bij het vruchtvlees. Meng goed
Zet de oven op de grillstand.
Snij de vanillepeul in de lengte open en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in de kop. Roer tot de vanille goed vermengd is met de pompelmoes.
Doe het geparfumeerde vruchtvlees terug in de lege pompelmoeshelften en zet die in een schotel.
Zet de schotel in de oven en laat 8 minuten gratineren. Dien heet op.