Recept
« Terug naar recepten
Pompoen Kaasschotel
PT45M
Pompoen Kaasschotel
Een heerlijk pompoen kaasschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tijdschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen Kaasschotel te bereiden
Kook de aardappekblokjes 10 min. op met zout.
Voeg na de 10 min. de pompoenblokjes toe, eventueel peper.
Als het gaar, maar nog een beetje stevig is, giet alles af en bewaar 1 kopje vocht. Stamp alles en voeg de zure room toe met wat peper en zout,
Voeg de paprika blokjes toe, omscheppen
Alles in de ingevette ovenschaal, en verdeel de kaas erover,
Zet de schaal in de oven 20 min. op 200 gr. tot een bruin korstje zich vormt en het gaar is.
Voeg na de 10 min. de pompoenblokjes toe, eventueel peper.
Als het gaar, maar nog een beetje stevig is, giet alles af en bewaar 1 kopje vocht. Stamp alles en voeg de zure room toe met wat peper en zout,
Voeg de paprika blokjes toe, omscheppen
Alles in de ingevette ovenschaal, en verdeel de kaas erover,
Zet de schaal in de oven 20 min. op 200 gr. tot een bruin korstje zich vormt en het gaar is.