Recept
« Terug naar recepten
Pastasalade met prei en ham
PT20M
Pastasalade met prei en ham
Eigenlijk met nog veel meer dan alleen prei en ham, want er lag nog een
halve paprika en enkele gekookte eieren. Voor het "zuurtje" heb ik nog wat
augurkjes toegevoegd en het resultaat was super lekker. Met warm weer
met een broodje of stuk Turks brood erbij een volledige maaltijd of als
bijgerecht bij de bbq.
Ook makkelijk mee te nemen als picknick op het strand of tijdens een
fietstocht.
Je kunt in plaat van de pasta ook gekookte aardappelen gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastasalade met prei en ham te bereiden
- Kook de pasta beetgaar en laat goed uitlekken.
- Snij de prei in dunne ringetjes en giet er kokend water overheen. Laat ongeveer 10 minuutjes staan en daarna goed uitlekken.
- Doe de uitgelekte pasta in een grote schaal.
- Voeg de uitgelekte prei, fijngesneden paprika, ui, augurkjes, ei en hamblokjes toe. Schep alles door elkaar.
- Maak een sausje van de zure room, mayonaise, mosterd, olijfolie, peper en zout en doe dit door de salade.
- Laat het afkoelen in de koelkast of eet het lauwwarm.