KookJij

Pompoen ravioli

Een heerlijk pompoen ravioli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoen ravioli te bereiden

Kneed de bloem en de eieren gedurende vijf minuten en voeg een klein beetje water toe, als het nodig is, tot een mooi soepel deeg ontstaat. Draai nu het deeg door de pastamachine op de grootste opening. Vouw het deeg dubbel en doe dat nogmaals; herhaal vijf keer. Nu heb je (als het goed is) een redelijk rechthoekige lap deeg. Zet nu de pasta machine een stapje dichter en draai het er nogmaals doorheen. Ga zo door totdat het deeg zo dun mogelijk is. Kook intussen de pompoen een kwartier en pureer deze samen met de gedroogde tomaten en de cottage cheese. Leg een deeglap op het aanrecht en leg kleine bergjes pompoenpuree op gelijke afstanden op het deeg. Leg een tweede deeglap erop en druk het deeg rondom de bergjes goed aan. Snijd vierkante ravioli met een mes of gebruik een speciale snijder. Kook de ravioli 2 minuten op heel zacht vuur. Meng de olijfolie met de knoflook en zout en versgemalen peper en druppel dit over de ravioli.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Faatje

Faatje zegt:
Dank je wel:)
Faatje

Faatje zegt:
Lijkt me heerlijke ravioli. Alleen wat te doen met de rest van de benodigdheden?? Aardappelen enzo:(