Recept
« Terug naar recepten
Pompoen ravioli
PT60M
Pompoen ravioli
Een heerlijk pompoen ravioli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen ravioli te bereiden
Kneed de bloem en de eieren gedurende vijf minuten en voeg een klein beetje water toe, als het nodig is, tot een mooi soepel deeg ontstaat. Draai nu het deeg door de pastamachine op de grootste opening. Vouw het deeg dubbel en doe dat nogmaals; herhaal vijf keer. Nu heb je (als het goed is) een redelijk rechthoekige lap deeg. Zet nu de pasta machine een stapje dichter en draai het er nogmaals doorheen. Ga zo door totdat het deeg zo dun mogelijk is. Kook intussen de pompoen een kwartier en pureer deze samen met de gedroogde tomaten en de cottage cheese. Leg een deeglap op het aanrecht en leg kleine bergjes pompoenpuree op gelijke afstanden op het deeg. Leg een tweede deeglap erop en druk het deeg rondom de bergjes goed aan. Snijd vierkante ravioli met een mes of gebruik een speciale snijder. Kook de ravioli 2 minuten op heel zacht vuur. Meng de olijfolie met de knoflook en zout en versgemalen peper en druppel dit over de ravioli.
Faatje zegt: