KookJij

Pompoenconfituur

Je kan dit recept afwerken met kaneel, steranijs, … Heerlijk bij foie gras op het kerstmenu!
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoenconfituur te bereiden

  1. Schil en ontpit de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken. Giet ze in een stoofpot. Bedek met de suiker en laat minstens 1 uur rusten.
  2. Breng langzaam aan de kook en roer regelmatig om. Giet er na 5 min het citroensap bij. De confituur zal beginnen indikken. Heb je liever geen brokjes, mix de confituur dan glad.
  3. Giet de confituur onmiddellijk in afgekookte en afgedroogde bokalen. Sluit af, keer 5 min om en laat afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst