KookJij

Pompoensoep

Een heerlijk pompoensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoensoep te bereiden

Uien pellen en fijn snipperen.
Pompoen schillen en in kleine blokjes snijden.
Italiaanse kruiden met keukentouw bij elkaar binden.
Bieslook in stukjes knippen.
In grote pan boter verhitten.
Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
Uien toevoegen en ca 2min. op laag vuur fruiten.
Pompoenblokjes, 1 lietr water, bouillontabletten en bosje Italiaanse kruiden toevoegen en op laag vuur ca 15 min. laten sudderen.
Intussen grote pan met water en zout aan de kook brengen.
Broccoli schoonmaken, wassen en in kleine roosjes snijden.
Tortelloni ca 3 min. in pan met kokend water koken.
Broccoliroosjes aan tortelloni toevoegen en ca 5 min. meekoken.
Bosje kruiden uit soep nemen.
Mascarpone door de soep roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Pompoensoep met staafmixer pureren.
Tortelloni en broccoli in zeef laten uitlekken en door soep scheppen.
Garneren met bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst