Recept
« Terug naar recepten
Portugese kip
PT80M
Portugese kip
Een heerlijk portugese kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
portugees kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese kip te bereiden
Wrijf de kip in met weinig zout en peper.Verhit in een grote braadpan de olijfolie en voeg als de olijfolie wat heter wordt de boter toe.Braad de drumsticks aan alle kanten zachtjes bruin en haal ze dan uit de pan.Doe nog een scheutje olijfolie bij het braadvet en fruit hierin de fijngesneden ui en de knoflook.Doe nu de piri piri erbij.Doe dit liever niet samen.Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze smaen met de champignons in plakjes.Doe de champignons en de tomaten bij de uien en voeg 1 glas witte droge wijn toe.Laat alles rustig op temperatuur komen en doe dan de kip toevoegen.Laat nu alles 1 uur rustig smoren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
willem Porck zegt:
Willem