Recept
« Terug naar recepten
Portugese Kip Piri Piri
PT60M
Portugese Kip Piri Piri
Serveertip: Garneer met veel grof gehakte koriander.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese Kip Piri Piri te bereiden
Pers de limoen en de knoflook boven het kruidenmengsel en roer de olijfolie met wat zout erdoor.
Was de kip, verdeel deze in stukken en bestrijk ze met het kruidenmengsel. Laat de kip in een ovenschaal ca 1 nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Zet de kip met de marinade midden in de oven en laat deze in ca 45 minuten gaar worden. Bedruip de kip regelmatig met de marinade.
Serveertips: Garneer met veel grof gehakte koriander.
Was de kip, verdeel deze in stukken en bestrijk ze met het kruidenmengsel. Laat de kip in een ovenschaal ca 1 nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Zet de kip met de marinade midden in de oven en laat deze in ca 45 minuten gaar worden. Bedruip de kip regelmatig met de marinade.
Serveertips: Garneer met veel grof gehakte koriander.
HarryLohr zegt: