Recept
« Terug naar recepten
Portugese wentelteefjes
PT30M
Portugese wentelteefjes
Een heerlijk portugese wentelteefjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese wentelteefjes te bereiden
Breng het water met de suiker(50 gr.),vanillesuiker,port en pijpkaneel aan de kook en laat dat op een zacht vuur 5 min.trekken.Snijd de stokbrood in die tijd in 8 stukken en leg ze op een bord.Verwijder de pijpkaneel en giet de stroop over de stukken stokbrood.Laat de stroop goed doordringen.Verhit in een grote koekepan de olie en bak hierin de stukken brood aan alle kanten goudbruin.Meng de suiker (75 gr.) en de kaneel door elkaar en bestrooi hiermee het brood.
Vooral kinderen zullen deze lekkernij wel smaken.
Vooral kinderen zullen deze lekkernij wel smaken.
Lodewijk de Jong zegt: