Recept
« Terug naar recepten
Posteleinsoep
PT30M
Posteleinsoep
Een heerlijk posteleinsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Posteleinsoep te bereiden
Hak de ui en de postelein grof.
Snij het preiwit in grove stukken.
Verhit 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg de ui en het preiwit toe en stoof 3 min.
Voeg de postelein toe en laat 2 min. al roerend slinken.
Doe er de groentebouillon bij en laat 20 min. zachtjes koken. Mix de soep en kruid met zwarte peper.
Strooi wat tuinkers in de soep.
Graag nog iets meer pit? Voeg dan 1 koffiel. mosterd toe voor u de soep mixt.
Snij het preiwit in grove stukken.
Verhit 1 eetl. boter in een kookpot. Voeg de ui en het preiwit toe en stoof 3 min.
Voeg de postelein toe en laat 2 min. al roerend slinken.
Doe er de groentebouillon bij en laat 20 min. zachtjes koken. Mix de soep en kruid met zwarte peper.
Strooi wat tuinkers in de soep.
Graag nog iets meer pit? Voeg dan 1 koffiel. mosterd toe voor u de soep mixt.