Recept
« Terug naar recepten
Posteleinsoep
PT20M
Posteleinsoep
Een heerlijk posteleinsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Posteleinsoep te bereiden
De postelein wassen en in een vergiet goed laten uitlekken.In een kommetje de dooier losroeren met de slagroom.De paprika schoonmaken,en in kleine stukjes snijden en in een zeef doen.Kokend water erover schenken.De postelein in een keukenmachine pureren.In een pan de bouillon,melk en de gepureerde postelein door elkaar roeren.AAn de kook brengen en ca.1 min.laten koken.Enkele lepels hete soep door de eidooiermengsel roeren.Al roerend het eidooiermengsel bij de soep schenken.Blijven roeren tot de soep gebonden is maar niet meer laten koken.Op smaak brengen met peper en zout.De soep over 2 soepborden verdelen en de paprikastukjes erin strooien.
greey zegt: