Recept
« Terug naar recepten
Pikante maiskoekjes
PT60M
Pikante maiskoekjes
Deze heb ik gemaakt bij de nieuwjaarsborrel, maar is ook lekker bij de oosterse of Indische keuken. Wel met hulp van Youtube gemaakt
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante maiskoekjes te bereiden
- Vermeng de bloem, bakpoeder, eieren en het melk tot een beslag.
- Nu voeg je de gehakte groente aan het beslag toe en meng je het er goed doorheen.
- Als allerlaatst giet je de limoensap er nog bij.
- Verhit de olie in een pan en doe er een eetlepel per pannenkoekje in.
- Nu hoef je alleen nog de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin te bakken.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Met jalapeño’s maak je de pannenkoekjes een beetje pikant en de koriander en limoen geven ze een fris tintje. De goudgele mais zorgt voor een heerlijke zoete bite en maakt de pannenkoekjes tot een feestelijke en kleurrijke verschijning op je bord.