Recept
« Terug naar recepten
Prei taart
PT40M
Prei taart
Een heerlijk prei taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Niels Petra & Jessy Zwart
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei taart te bereiden
Ui klein snijden en bakken, gehakt erbij en rul bakken.
Prei erbij samen met flink wat worcestersaus, kerrie en aromat.
10 minuten laten pruttelen.
Een springvorm bekleden met het bladerdeeg.
De eieren, zure room en kaas door elkaar roeren met (staaf)mixer.
Prei mengsel in de vorm verdelen en het kaas/eieren/zureroom mengsel er overheen verdelen.
Dit alles in ± 20 minuten in een voor verwarmde oven van 200ºC.
Prei erbij samen met flink wat worcestersaus, kerrie en aromat.
10 minuten laten pruttelen.
Een springvorm bekleden met het bladerdeeg.
De eieren, zure room en kaas door elkaar roeren met (staaf)mixer.
Prei mengsel in de vorm verdelen en het kaas/eieren/zureroom mengsel er overheen verdelen.
Dit alles in ± 20 minuten in een voor verwarmde oven van 200ºC.
Mijn kookverhaal (Niels Petra & Jessy Zwart)
Doe niet te zuinig met de kerrie want dat maak het juist zo lekker maar pas op met de worcester saus
mdc zegt:
Ik denk de bedoeling is hier wel 5 plakjes of schijfjes bladerdeeg, uit deze plakjes word een deegschijf gevormd.;)