KookJij

Quaglie al forno con tagliolini due colori

Een heerlijk quaglie al forno con tagliolini due colori recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Mario
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quaglie al forno con tagliolini due colori te bereiden

Verwarm de oven voor op 225°C. Bestrooi de kwartels van binnen en van buiten met zout en peper en wrijf dit
van buiten goed in het vlees. Doe in iedere kwartel een half blaadje salie. Giet de olie in een braadslede, leg de kwartels er naast elkaar in en leg de resterende salie met de plakjes pancetta tussen de kwartels. Braad de kwartels 20 minuten in de oven en bedruip ze regelmatig. Temper de oven na 10 minuten tot 190°C.
Breng intussen 2 liter gezouten water aan de kook voor de tagliolini. Draai na 20 minuten de oven uit en zet de braadslede op het vuur. Blus de kwartels af met de wijn (giet de wijn naast de kwartels) en laat de kwartels op matig vuur nog 5 minuten smoren in de wijn. Neem de kwartels uit de braadslede en houd ze warm in de uitgedraaide oven. Kook de wijn nu op hoog vuur iets in en schraap met een spateltje de aanzetsels van de bodem van de braadslede los, zodat deze kunnen oplossen in het vocht. Zeef de braadjus en houd de helft warm in een gesloten pannetje op zeer laag vuur. Doe de resterende braadjus over in een hapjespan (of ruime bakpan met dikke bodem), voeg de kalfsfond toe en kook het mengsel tot de iedere helft in. Proef op zout en maal wat peper bij de saus.
Kook in de tussentijd de tagliolini beetgaar, giet ze af door een vergiet en schud het aanhangende kookwater weg. Doe de tagliolini over in de hapjespan en hussel ze met twee lange houten vorken luchtigjes door de saus. Halveer de kwartels. Verdeel de tagliolini over warme borden en schik op ieder bord vier halve kwarteltjes met de snijkant naar onder.
Lepel warmgehouden braadjus over de kwartels

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst