Recept
« Terug naar recepten
Quiche met beurré d'anjou en gorgonzola
PT60M
Quiche met beurré d'anjou en gorgonzola
Een heerlijk quiche met beurré d'anjou en gorgonzola recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
696 kcal kCal energie
27,1 g Gram eiwit
46,2 g Gram vet
41,3 g Gram koolhydraten
27,1 g Gram eiwit
46,2 g Gram vet
41,3 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met beurré d'anjou en gorgonzola te bereiden
Haal het bladerdeeg 30 min. op voorhand uit de koelkast.
Schil de peren en snij ze in stukjes.
Hak de walnoten grof.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg het bladerdeeg in een taartvorm en verdeel er de stukjes peer over.
Meng de eieren, de melk en de gorgonzola (bv. met een staafmixer) en kruid met peper. Giet er het eimengsel over en zet de quiche ongeveer 40 min. in de oven.
Maak een dressing met de yoghurt, de mosterd, het citroensap, de honing en een beetje zout.
Was de veldsla en verwijder de steeltjes. Snipper de witloofstronken fijn.
Meng de veldsla, het witloof en de walnoten en giet er de dressing over.
Schil de peren en snij ze in stukjes.
Hak de walnoten grof.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg het bladerdeeg in een taartvorm en verdeel er de stukjes peer over.
Meng de eieren, de melk en de gorgonzola (bv. met een staafmixer) en kruid met peper. Giet er het eimengsel over en zet de quiche ongeveer 40 min. in de oven.
Maak een dressing met de yoghurt, de mosterd, het citroensap, de honing en een beetje zout.
Was de veldsla en verwijder de steeltjes. Snipper de witloofstronken fijn.
Meng de veldsla, het witloof en de walnoten en giet er de dressing over.
frits1958 zegt: