Recept
« Terug naar recepten
Quiche met savooiekool en spek
PT45M
Quiche met savooiekool en spek
Savooiekool (groene kool) is ook erg lekker om een hartige taart mee te
maken. Ik gebruik in deze quiche slechts 100 gram gerookte spekreepjes
en geen kaas. De smaak van de kool blijft hierdoor uitstekend behouden.
Mocht je liever de quiche vegetarisch maken dan kun je de spekreepjes
weglaten en geraspte kaas over de taart strooien voordat je het ei/crème
fraiche mengsel eroverheen giet.
TIP: Wanneer je de bodem even voorbakt heb je nooit last van een kleffe of
natte bodem.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met savooiekool en spek te bereiden
- Maak 350 gram savooiekool schoon (harde nerven eruit) snijd in fijne reepjes en snipper 2 uien.
- Bak het spek in een grote pan krokant en voeg de kool en het karwijzaad toe en laat op middelhoog vuur 10 minuten zachtjes sudderen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak intussen de taartbodem 5 minuutjes voor.
- Doe het spek/koolmengsel over de voorgebakken bodem.
- Meng de eieren met 200 gram crème fraiche, zout, peper en nootmuskaat in een kom met een garde tot een gladde massa. Giet dit mengsel over de groenten.
- Bak de taart ongeveer een half uurtje in de oven op 200 graden.