Gewoon errug lekker....
Uiteraard kun je ipv snijbiet ook spinazie, andijvie, rucola of welke andere groene bladgroente dan ook maar gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Quiche van prei en snijbiet
PT30M
Quiche van prei en snijbiet
Gewoon errug lekker....
Uiteraard kun je ipv snijbiet ook spinazie, andijvie, rucola of welke andere groene bladgroente dan ook maar gebruiken.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
nav van recept van Okke Amerongen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche van prei en snijbiet te bereiden
Verwarm de oven op 220 graden.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Bak de spekjes lekker krokant uit en laat ze uitlekken door het pannetje scheef te houden of ze op een keukenpapiertje te leggen.
Verwarm de boter in een wok en laat de prei samen met de tijm, knoflook en peper hierin een poosje sudderen totdat het zacht is.
Geef dan het vuurtje een boost en voeg de snijbiet en de spekkies toe tot ook dit zacht is.
Neem het van het vuur een laat dit afkoelen.
Meng het ei met de de crème fraîche of wat dan ook maar (ik had mascarpone) en kluts dit goed.
Meng alles door elkaar.
Giet het in een springvorm(pje) en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden.
Kijk en proef even of het al gaar is...
Doe dan eventueel nog zo'n 15 minuten je gerecht op 180 graden in de oven.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Bak de spekjes lekker krokant uit en laat ze uitlekken door het pannetje scheef te houden of ze op een keukenpapiertje te leggen.
Verwarm de boter in een wok en laat de prei samen met de tijm, knoflook en peper hierin een poosje sudderen totdat het zacht is.
Geef dan het vuurtje een boost en voeg de snijbiet en de spekkies toe tot ook dit zacht is.
Neem het van het vuur een laat dit afkoelen.
Meng het ei met de de crème fraîche of wat dan ook maar (ik had mascarpone) en kluts dit goed.
Meng alles door elkaar.
Giet het in een springvorm(pje) en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden.
Kijk en proef even of het al gaar is...
Doe dan eventueel nog zo'n 15 minuten je gerecht op 180 graden in de oven.
Bobby zegt:
Wij hebben dit recept laatst gemaakt en het was voortreffelijk, een echte aanrader!