Recept
« Terug naar recepten
Rabarber-aardbeienjam
PT100M
Rabarber-aardbeienjam
Een heerlijk rabarber-aardbeienjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber-aardbeienjam te bereiden
Kook in een pan zonder deksel de rabarber, aardbeien, citroensap, vanillestokje en suiker 90 minuten, op middelhoog vuur of tot de vruchten ingekookt en dik geworden zijn. Kijk halverwege even of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg eventueel een beetje water toe. Controleer de jam dikte door een paar druppels op een schoteltje te laten vallen en dat 5 minuten in de koelkast te zetten. Schenk de jam in gesteriliseerde potten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
rina zegt:
Ik had ook zo'n 6 stengels rabarber. Dat was 500gr.
'k Heb het in ieder geval gewogen. 500 gr.rabarber + 500gr. aardbeien.
H.G....RINA....
:)
Anna zegt:
Ik zou zeggen; plaats jouw recept met de hoeveelheden gerust op KookJij:p
En Marijke vermeldt in haar recept 6 stengels rabarber, dat zal gauw een pond wegen.., is dan toch 1 1/2 kg fruit.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
rina zegt:
Jij spreekt over 1,5kg suiker. Dat is al 500 gr. meer dan 1 kg.
Afgezien daarvan: Ik maak ook al heel wat jaartjes mijn jam met geleipoeder waardoor je er véééél minder suiker bij hoeft te doen.
Veel suiker is slecht.
Dat weet iedereen.
Ik weet dat veel mensen veel suiker in de jam doen, maar het is helemaal niet nodig.
Ik nodig je uit mijn recept eens te proberen.
Ik hoop ervan te horen.
H.G....RINA....
:p:)
derbyke zegt:
rina zegt:
Nog even dit:
De bereidingstijd klopt ook niet.
Véél te lang.
Ik kook eerst de rabarber, 5 min. omdat die steviger is dan aardbeien.
Dan voeg ik de aardbeien + geleipoeder + 200gr. suiker toe.
Dit kookt binnen een mum van tijd. Even 1 minuut flink door laten koken.
Dan gelijk in potjes doen.
hg...rina...:)
rina zegt:
Denk eens even na:
1kg. vruchten + 200 gr. suiker of 1kg. vruchten met 15oo gr. suiker.
Hoeveel suiker wil jij binnen krijgen?
Dat geleipoeder is er om het stevig te maken!!
Mijn ervaring is dat de jam wèl goed blijft ook al doe je er weinig suiker in. En de smaak is prima!
1500 gr. suiker is ècht gigantisch veel!!!
hg...rina....:)
derbyke zegt:
derbyke zegt:
/recept-confituur-vanalles-een-beetje-even-kijken.
Toch fijn om te horen dat hij prima in de smaak gevallen is.Hoor het wel wat je van deze confituur vind. Groetjes van ons 3tjes :);):p
derbyke zegt: