Recept
« Terug naar recepten
Rabarber-en aardbeiensorbet met ( zie opm)
PT45M
Rabarber-en aardbeiensorbet met ( zie opm)
Een heerlijk rabarber-en aardbeiensorbet met ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber-en aardbeiensorbet met ( zie opm) te bereiden
Snijd de rabarber in fijne blokjes.
Meng de rabarberblokjes met de vanille,suiker en kaneel.
Laat dit 4 uur marineren.
Laat de rabarber in een zeef uitlekken en kook het vocht in tot een stroop.
Pocheer hierin de rabarber 1-3 minbeetgaar; hij mag niet uit elkaar vallen.
Laat de rabarber afkoelen, pureer hem met een staafmixer en wrijf de puree door een bolzeef.
Voeg het citroensap en de spumante toe tot een totaal van 350 ml; voeg evntueel water toe.
Vries de puree in (met een ijsmachine)
Voor de aardbeiensorbet:
Kook de suiker in 125 ml water
Voeg de aardbeien en het citroensap toe, haal de pan van het vuur en pureer de massa met een staafmixer.
Voeg de spumante toe en vries de puree in ( met een ijsmachine )
Voor de Ricottastracciatella:
Meng alle ingredienten door elkaar.
Serveren:
serveer deze stracciatella bij de sorbets.
Meng de rabarberblokjes met de vanille,suiker en kaneel.
Laat dit 4 uur marineren.
Laat de rabarber in een zeef uitlekken en kook het vocht in tot een stroop.
Pocheer hierin de rabarber 1-3 minbeetgaar; hij mag niet uit elkaar vallen.
Laat de rabarber afkoelen, pureer hem met een staafmixer en wrijf de puree door een bolzeef.
Voeg het citroensap en de spumante toe tot een totaal van 350 ml; voeg evntueel water toe.
Vries de puree in (met een ijsmachine)
Voor de aardbeiensorbet:
Kook de suiker in 125 ml water
Voeg de aardbeien en het citroensap toe, haal de pan van het vuur en pureer de massa met een staafmixer.
Voeg de spumante toe en vries de puree in ( met een ijsmachine )
Voor de Ricottastracciatella:
Meng alle ingredienten door elkaar.
Serveren:
serveer deze stracciatella bij de sorbets.