Lekker uit eigen tuin, want als je ze eenmaal hebt staan komen ze elk jaar weer vanzelf terug en blijf je er plezier van houden.
Er zijn verschillende rassen nl. met rode en met groene stelen. Ik heb een soort dat er een beetje tussenin zit. Heb je groenere of rodere stelen dan gebruik je meer of minder suiker. Een beetje een kwestie van uitproberen en naar eigen smaak toevoegen. De een houd van een frissere zurige smaak en de ander juist van een zoetere.
De rabarber wordt zowel warm (lauw) als koud gegeten
Het is een heerlijk bijgerecht maar is ook lekker in een nagerecht of in gebak.
Recept
« Terug naar recepten
Rabarber traditioneel basisrecept
PT15M
Rabarber traditioneel basisrecept
Dit is rabarber zoals mijn moeder het vroeger thuis altijd maakte en zoals ik het zelf ook (meestal) maak. Ik wil het in mijn kookboek bewaren zodat mijn kinderen het later ook weer zo kunnen maken.
In dit recept wordt custard gebruikt om het gerecht mee te binden en dat geeft tegelijkertijd een heerlijk subtiel vanille smaakje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarber traditioneel basisrecept te bereiden
- Haal de stelen af zodat de draderige buitenkant eraf is en snij de stelen in stukken van ongeveer 3 cm.
- Doe een bodempje water in een pan en voeg de rabarber toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. De stukken vallen nu vanzelf uit elkaar en er ontstaat een compote.
- Maak van de custard en een beetje water een papje en bind hiermee de compote.