Recept
« Terug naar recepten
Rabarberkruimelijs
PT55M
Rabarberkruimelijs
Een heerlijk rabarberkruimelijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarberkruimelijs te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Maak de rabarber schoon, was hem en snijd hem in stukjes van 8 cm.
Leg die op een bakplaat en strooi er de lepel suiker en 1 el water over.
Schuif de rabarber 15 min. in de oven tot hij gaar is.
Laat hem volledig afkoelen.
Klop in een grote kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en de room langzaam tegen de kook en schenk het al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot het is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat het volledig afkoelen.
Doe het bakmeel in een kom en wrijf er met de vingers de boteer door tot een kruimelige massa is ontstaan.
Wrijf er dan de rietsuiker door.
Strooi het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in een warme oven in 10-15 min. goudbruin.
Laat het op de bakplaat afkoelen.
Meng de afgekoelde rabarber met de afgekoelde vla.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Bestrooi het ijs voor het serveren met wat van de kruimels.
Je kunt de kruimels ook op het allerlaatst bij het ijs in de machine doen en alles nog 2 min. laten draaien.
Maak de rabarber schoon, was hem en snijd hem in stukjes van 8 cm.
Leg die op een bakplaat en strooi er de lepel suiker en 1 el water over.
Schuif de rabarber 15 min. in de oven tot hij gaar is.
Laat hem volledig afkoelen.
Klop in een grote kom de eierdooiers met de suiker licht en luchtig.
Breng in een steelpan de melk en de room langzaam tegen de kook en schenk het al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot het is gebonden.
Je kunt de dikte controleren door een houten lepel in de vla te steken, de lepel eruit te halen en met je vinger over de bolle kant te strijken.
Als je vinger een schone streep achterlaat is het mengsel klaar.
Laat het volledig afkoelen.
Doe het bakmeel in een kom en wrijf er met de vingers de boteer door tot een kruimelige massa is ontstaan.
Wrijf er dan de rietsuiker door.
Strooi het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in een warme oven in 10-15 min. goudbruin.
Laat het op de bakplaat afkoelen.
Meng de afgekoelde rabarber met de afgekoelde vla.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Bestrooi het ijs voor het serveren met wat van de kruimels.
Je kunt de kruimels ook op het allerlaatst bij het ijs in de machine doen en alles nog 2 min. laten draaien.