Recept
« Terug naar recepten
Kersen Pannenkoeken
PT20M
Kersen Pannenkoeken
Als ze er weer zijn, die heerlijke zoete rode kersen, dan kan ik het niet laten om er deze heerlijke pannenkoeken mee te bakken.
Zo`n kersenpannenkoeken kregen wij vroeger thuis ook altijd maar dan wel met "spekkersen"
Spekkersen zijn tegenwoordig nogal moeilijk aan te komen.
Maar ook met deze "gewone" kersen is een smulpartij verzekerd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Kinderen - Toetjes
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersen Pannenkoeken te bereiden
- Kersen wassen, halveren en pitten eruit halen.
- Eieren met de melk kloppen, snufje zout erbij en daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erbij.
- Boter in de pan en als de boter bruin is een schep beslag in de koekenpan en een handvol kersen erop.
- De pannenkoek omdraaien met behulp van een deksel en aan deze zijde bakken.
- Serveren met (poeder)suiker.