KookJij

Kersen Pannenkoeken

Als ze er weer zijn, die heerlijke zoete rode kersen, dan kan ik het niet laten om er deze heerlijke pannenkoeken mee te bakken. Zo`n kersenpannenkoeken kregen wij vroeger thuis ook altijd maar dan wel met "spekkersen" Spekkersen zijn tegenwoordig nogal moeilijk aan te komen. Maar ook met deze "gewone" kersen is een smulpartij verzekerd.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersen Pannenkoeken te bereiden

  1. Kersen wassen, halveren en pitten eruit halen.
  2. Eieren met de melk kloppen, snufje zout erbij en daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erbij.
  3. Boter in de pan en als de boter bruin is een schep beslag in de koekenpan en een handvol kersen erop.
  4. De pannenkoek omdraaien met behulp van een deksel en aan deze zijde bakken.
  5. Serveren met (poeder)suiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst