Recept
« Terug naar recepten
Rabarbertaartje
PT70M
Rabarbertaartje
Een heerlijk rabarbertaartje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Carrefour Contact (Allerhande van Frankrijk)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbertaartje te bereiden
12 uur van tevoren, de Hüttenkäse of cottagecheese grondig laten uitlekken in de koelkast en dan zeven.
Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm.
Doe de boter in een koekenpan en bruin de stukken van rabarber 5 minuten op laag vuur. Bestrooi met bruine suiker en laat koken gedurende 5-10 minuten.
Verwarm de oven (thermostaat 7- 210 ° C).
Boter en bloem de taartvormpjes. Rol het deeg uit van drie millimeter dik en bekleed de vormpjes. Prik de bodem met een vork. Was en verwijder de citroenschil. Blancheer ze 5 minuten in kokend water, afkoelen onder koude kraan, hak ze fijn en zet opzij.
Scheid de dooiers van de eiwitten. Sla de dooiers met de suiker tot een schuimig geheel.
Klop de eiwitten stijf. Voeg het eiwit in delen door de eigeel.
Doe de rabarber in taartvormpjes en giet het mengsel erover.
Afbakken in 20 tot 25 minuten. Haal uit de oven, haal de taartjes uit de vormpjes en zet ze op een rooster en laat afkoelen.
Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm.
Doe de boter in een koekenpan en bruin de stukken van rabarber 5 minuten op laag vuur. Bestrooi met bruine suiker en laat koken gedurende 5-10 minuten.
Verwarm de oven (thermostaat 7- 210 ° C).
Boter en bloem de taartvormpjes. Rol het deeg uit van drie millimeter dik en bekleed de vormpjes. Prik de bodem met een vork. Was en verwijder de citroenschil. Blancheer ze 5 minuten in kokend water, afkoelen onder koude kraan, hak ze fijn en zet opzij.
Scheid de dooiers van de eiwitten. Sla de dooiers met de suiker tot een schuimig geheel.
Klop de eiwitten stijf. Voeg het eiwit in delen door de eigeel.
Doe de rabarber in taartvormpjes en giet het mengsel erover.
Afbakken in 20 tot 25 minuten. Haal uit de oven, haal de taartjes uit de vormpjes en zet ze op een rooster en laat afkoelen.