Recept
« Terug naar recepten
Rabarbertaartje
PT45M
Rabarbertaartje
Een heerlijk rabarbertaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Chantal Drok
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rabarbertaartje te bereiden
Je maakt van een aantal plakjes korstdeeg (op elkaar leggen en uitrollen) een plak van ongeveer een lucifer dik.
Dit leg je op een omgekeerde ovenvaste schaaltje oid zodat je een taartbodem krijgt. op de bovenkant wat gaatjes prikken en het randje netjes afsnijden. Afbakken in 15 - 20 minuten op 200graden(4/5).
Ondertussen de rabarber van zíjn schilletje ontdoen en in stukjes snijden van 5 cm. Opzetten met weinig water en suiker naar smaak en 10 minuten koken(of korter als ze eerder gaar is) stukjes moeten nog heel zijn.
Een custard pudding maken van melk, suiker en custard.
Als de taartbodem is afgekoeld kun je het vullen met de custard en beleggen met de stukjes rabarber, hieroverheen wat tartina gelei en bestrooien met gebrande amandelschaafsel.
Dit leg je op een omgekeerde ovenvaste schaaltje oid zodat je een taartbodem krijgt. op de bovenkant wat gaatjes prikken en het randje netjes afsnijden. Afbakken in 15 - 20 minuten op 200graden(4/5).
Ondertussen de rabarber van zíjn schilletje ontdoen en in stukjes snijden van 5 cm. Opzetten met weinig water en suiker naar smaak en 10 minuten koken(of korter als ze eerder gaar is) stukjes moeten nog heel zijn.
Een custard pudding maken van melk, suiker en custard.
Als de taartbodem is afgekoeld kun je het vullen met de custard en beleggen met de stukjes rabarber, hieroverheen wat tartina gelei en bestrooien met gebrande amandelschaafsel.
Mijn kookverhaal (Chantal Drok)
Ik dacht als rabarber met gele vla zo lekker is kun je er ook een soort vlaai van maken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
chantald zegt:
Wolfs zegt: