Recept
« Terug naar recepten
Rammenassalade
PT20M
Rammenassalade
Een heerlijk rammenassalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Blue Band kookboekje : Groenten 1987
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rammenassalade te bereiden
De rammenas schillen en wassen en in heel dunne plakken schaven/snijden.
Bestrooi de plakken met een mespunt zout en laat 20 minuten intrekken.
Maak ondertussen een dressing: meng de azijn + de mosterd + een mespunt zout en een snufje peper.
Roer goed door elkaar tot het zout is opgelost.
Klop dan druppelsgewijs de olie erdoor tot een gladde saus. Als laatste de tuinkers door de dressing roeren.
Het vrijgekomen vocht van de rammenas afgieten en de dressing door de rammenas scheppen.
Bestrooi de plakken met een mespunt zout en laat 20 minuten intrekken.
Maak ondertussen een dressing: meng de azijn + de mosterd + een mespunt zout en een snufje peper.
Roer goed door elkaar tot het zout is opgelost.
Klop dan druppelsgewijs de olie erdoor tot een gladde saus. Als laatste de tuinkers door de dressing roeren.
Het vrijgekomen vocht van de rammenas afgieten en de dressing door de rammenas scheppen.