Deze aardappelschijven heb ik samen met gewokte spitskool en ontbijtspek gegeten. Het smaakte voortreffelijk!
Dit is het recept voor de Spitskool met komijnzaad en gerookte spekreepjes
https://www.kookjij.nl/recepten/spitskool-met-komijnzaad-en-gerookte-spekreepjes
Recept
« Terug naar recepten
Gekruide aardappelschijven uit de oven
PT50M
Gekruide aardappelschijven uit de oven
Dit is vrij gemakkelijk om te maken, ze smaken heerlijk gekruid en zijn lekker krokant. Doordat ik de aardappels in de lengte doorsnij en ze een rode schil hebben, zien ze er niet "standaard" uit.
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekruide aardappelschijven uit de oven te bereiden
- Kook de aardappels 8 - 10 minuten in kokend water samen met 1 eelepel azijn en verwarm de oven voor op 200 graden. De azijn is zodat de schil niet van de aardappel los laat.
- Snij de aardappels in de lengte in plakken van ca. 1/2 cm dik en snipper de ui.
- Doe de een goede scheut olie in een kommetje, samen met de rozemarijn, peper, zout en de gesnipperde ui.
- Smeer beide kanten van de plakken aardappel in met dit mengsel en leg het op de bakplaat met bakpapier.
- Doe de aardappels ca 30 - 45 minuten in de oven, totdat ze lekker bruin en knapperig zijn.
Mijn kookverhaal (Bobby)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Deze sla ik op bij mijn favorieten! :-)
Bobby zegt:
Bedankt voor je reactie. Het recept heb ik een tijd geleden gemaakt en je hebt gelijk mbt de aardappelen, ik had me vergist. Ik heb het gelijk gecorrigeerd!
Bobby zegt:
Spitskool met komijnzaad en gerookte spekreepjes
https://www.kookjij.nl/recepten/spitskool-met-komijnzaad-en-gerookte-spekreepjes